Fysiotherapie Praktijk Mathenesserlaan

Dry Needling

Dry Needling is een specialisatie van de fysiotherapeut, die zich richt op behandeling van klachten in het houding- en bewegingsapparaat. Met dry needling worden spierverhardingen (myofasciale triggerpoints) ontspannen via het gericht prikken met een naald binnen de spier. Er wordt gebruik gemaakt van een steriele ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. Dry needling gebruikt meestal één naald, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikkeld.


Spierverhardingen kunnen zich uiten in:

• pijn ter plekke in een spier met of zonder uitstraling

• bewegingsbeperkingen en /of stijfheid

• verminderde spierkracht in de spier

• pijnklachten en pijnontwijkend gedrag

• reacties zoals transpireren, duizeligheid, licht in het hoofd, wazig zien, rillerig zijn of koude handen

De behandeling is gericht op het deactiveren van de spierverhardingen d.m.v. dry needling. Via gericht prikken met een naaldje worden de spierverhardingen losgemaakt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen .Bestaan de klachten langer, dan zijn er meestal meer spieren bij betrokken. Vaak breiden de klachten zich dan uit naar andere spieren en ook langs de wervelkolom. U krijgt na de behandelingen oefeningen voor thuis om de mobiliteit te onderhouden.

Behandeling met dry needling kan een onderdeel zijn van een normale fysiotherapie behandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent worden de kosten vergoed door uw zorgverzekeraar.

Back to Top